Menneiltä kausilta rallin parista tuttu Aleksi Röyhkiö vaihtoi välivuoden jälkeen lajia ja teki paluun kisa-areenoille rallisprintin kotimaisessa arvosarjassa. Kauden avauskisa, Laukaa SM Sprint, ajettiin Suomen MM-rallissakin käytetyllä Ruuhimäen erikoiskokeella.

23-vuotiaan Röyhkiön debyytti uudella autolla toi hänelle kilpailun kakkossijan, kun rallisprintin hallitseva Suomen mestari Tuukka Hallia oli 3,32 sekuntia nopeampi.

• Ennakolta en osannut arvata omaa kilpailukykyä sprinttikuskien keskuudessa. Tehokkaan Skoda Fabian rattiin hyppääminen ei ollut helppo homma 1,5 vuoden kilpailutauon jälkeen. Paljon on vielä opettelua kilpurin ominaisuuksissa.
  • Kova pakkaskeli aiheutti sen, että lumipölyn vuoksi jollain osuuksilla näkyvyys oli aika huono. Omaan suoritukseen jäi reilusti parannettavaa, mutta kohtuullinen aloitus tämä oli uudella kalustolla, Röyhkiö kertasi.

Tamperelaista PR-Racingia edustava kuljettaja kilpailee Skoda-harrastaja Jarmo Aution Fabia S2000 -versiolla, jolla Autio itse sijoittui senioreiden luokassa toiseksi.

• Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille ja Jarmolle maukkaasta kilpa-autosta. Seuraavassa kisassa pidetään vielä enemmän vauhtia, Aleksi Röyhkiö lupasi.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu Kiuruvedellä 2. maaliskuuta.