Kotimaan rallikausi käynnistyi perinteisen Arctic Lapland -rallin merkeissä Rovaniemellä, josta Aleksi Röyhkiö saavutti SM1-luokan seitsemännen sijan.

TGS Skoda Teamia edustava Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki olivat alkupätkien jälkeen kuudentena ja SM-sarjaa ajavista neljäntenä, kun edellä oli kaksi MM-ralleista tuttua ulkolaista kuljettajaa.

EK4 Jyrhämäjärvi pudotti kaksikon osakkeita, kun auto päätyi lumipenkan syleilyyn.

– Kuulin siinä tilanteessa nuotin väärin, jonka jälkeen jouduttiin lumitöihin, Röyhkiö harmitteli.

Röyhkiön sijoitus putosi kympin kärjen ulkopuolelle, josta hän toisena päivänä onnistui tasaisella ajolla nousemaan seitsemänneksi sarjan pääluokan 22:n maaliin ajaneen kilpailijan joukossa.

– Päätimme ajaa kisan loppuun käytetyillä renkailla, koska kärkisijat olivat jo karanneet. Tärkeät kisakilometrit saatiin talteen ja sitä kautta tuli paljon kokemusta tästä luokasta ja autosta, Röyhkiö järkeili.

TGS:n leirissä ajaville Skoda Fabia -kuljettajille Teemu Asunmaalle ja Emil Lindholmille kirjattiin SM1-luokasta sijoitukset 1 ja 3.

– Luokan tulokkaana minulle on tärkeä juttu, että samassa tiimissä on sarjan kovimmat kuskit. Ennen seuraavaa kisaa täytyy tutkia erikoiskokeiden incarit ja datat, joiden avulla voin vertailla suoritustani kokeneisiin kärkinimiin, Röyhkiö päätti.

Ralli SM -sarja jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonvaihteena Kouvolassa.

Kuvaaja: Taneli Niinimäki

Aleksi Röyhkiön pistetili aukesi vaikeuksien kautta Tunturissa
Follow by Email
Facebook
YOUTUBE