Thierry Neuville Autoglym Rallin testierikoiskokeella perjantaina.

Rallipaketit myynnissä torstaina 13.7. alkaen klo 9.00

20 euron hintainen rallipaketti sisältää yhden henkilön rallipassin, Kaasujalka-lehden, rallikartan ja upean kaatokooste DVD:n.

Rallipakettien myyntipaikat:

Hotelli Ellivuori, kilpailukeskus
Neste Häijää
Shell Kiskokabinetti
ST1 Nokia
K-Rauta Kaukajärvi

Tietoa Autoglym Rallin pääsylippujen hinnoista:

Yleisö-EK:n ensimmäinen ajokerta (EK2) lippu 20e
Yleisö-EK:n toinen ajokerta (EK5) lippu 10e
Muut EK:t ensimmäinen ajokerta (EK1, EK3, EK4) lippu 10e
Muut EK:t toinen ajokerta (EK6, EK7, EK8) lippu 5e

Huom! Ensimmäisen ajokerran lipulla pääsee myös iltapäivällä, kun kyseiset EK:t ajetaan toiseen kertaan.

Lapset alle 12v vanhempien seurassa ilmaiseksi.

TERVETULOA!

2017 FIA World Rally Championship
Round 05, Rally Argentina
27-30 April 2017
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville tähdittää Autoglym Rallia

Reilun kahden viikon kuluttua ajettava Autoglym Ralli on saanut runsaasti kansainvälistä kiinnostusta osakseen. Keskiviikkona rallin järjestäjä sai ilokseen ilmoittaa, että mukaan on tulossa edustusta aivan WRC-sarjan ehdottomalta huipulta.

Hyundai Motorsport-talli ilmoitti MM-pisteissä toisena olevan belgialaisen Thierry Neuvillen mukaan Sastamalan Ellivuoren ympäristössä 14.-15. heinäkuuta ajettavaan testiralliin.

Neuville ja kartanlukija Nicolas Gilsoul ovat alkukaudella voittaneet kaksi MM-rallia, Korsikan ja Argentiinan osakilpailut. Hyundai-kaksikon tulosputki on erittäin vakuuttava, sillä ennen tulevan viikonlopun Puolan MM-rallia he ovat sijoittuneet palkintopallille viidessä edellisessä osakilpailussa.

– Osallistuminen tähän testikilpailuun ennen Suomen MM-rallia tulee olemaan meille tärkeä asia. Suomen vaativilla sorateillä on aina haasteena löytää nopeasti ajorytmi ja huippuvauhti kohdalleen. Uskon, että Autoglym Rallin ajaminen auttaa meidän valmistautumisessa kohti Suomen osakilpailua, Neste Rallia varten, Thierry Neuville kommentoi.

Autoglym Rallin ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 4. heinäkuuta, joten kansainvälistä väriä on vielä lisääkin odotettavissa. Mukaan on tulossa useita WRC2-luokan kuljettajia sekä juniori-WRC:n kärkikaarti.

Kilpailun reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 110 EK-kilometriä. Järjestäjä tarjoaa useita kilpaluokkia aina WRC-autoista historic-kalustoon. Kansallisissa luokissa on mahdollista ajaa vain puolet reitistä eli neljä ensimmäistä EK:ta.

Mikko Hirvonen kilpailee Autoglym Rallissa Historic-luokkien voitosta.

Timo Salonen ajaa näytösajon Autoglym Rallissa

Timo Salosen vakuuttavalla tyylillä vuonna 1985 saavuttamaa rallin maailmanmestaruutta kelpaa muistella myös Suomi 100 -hengessä. Mestari on lupautunut tulla ajamaan tulevan kesän Autoglym Ralliin näytösajon, mutta kalusto ei ole vielä varmistunut.

Salonen ajaa ennen nolla-autoja ja varsinaisia kilpailijoita rallin niin sanotulla yleisöerikoiskokeella eli EK2/5:lla. Kyseessä on aivan kunnon metsäpikis, jonka maalipäähän järjestetään ohjelmaa ja nähtävää yleisölle.

Erikoiskokeiden 2 ja 5 jälkeen Timo Salonen saapuu yleisön eteen haastateltavaksi. Tämän lisäksi Salosen pääsee näkemään Ellivuoren lähtöpaikalla ja huoltopaikalla.

Rennosta olemuksestaan ja letkeistä jutuistaan tunnettu mestarikuljettaja lopetti aktiiviuransa 1990-luvun alkupuolella, mutta veri vetää kilpa-auton rattiin edelleen.

– Ajan edelleen pari näytöskilpailua vuosittain. Viime vuosina ne kisat ovat sijoittuneet Saksaan, Ranskaan ja Italiaan, mutta kiva on kesällä päästä sipaisemaan Suomen sorallakin. Kuuleman mukaan Autoglym Rallin tieosuus on vanha Suurajo-pätkä ja vieläpä minun voittovuodeltani, Salonen tunnelmoi.

Toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Timo Salonen oli Lahdessa Classic Motorshow -messuilla Autoglymin osastolla vieraana ja haastateltavana. Tämä tilaisuus veti sankoin joukoin väkeä paikalle.

Yleisön vetonaulana tulee olemaan yleisöerikoiskokeen lisäksi kaksoishyppyrit EK6:lla.

Autoglym Rallin  suojelijana toimii Vuorineuvos Kari O. Sohlberg.

Johtoryhmän kokouksessa todettiin, että rallin asiat ovat hyvällä mallilla ja kilpailusta tullut useita kyselyjä kilpailijoilta!

Autoglym Rallin yhteistyökumppanit koolla Ellivuoressa

Kun itse kilpailu koittaa keskellä heinä-kuuta ja markkinointityö on täydessä vauhdissa jo edellisen vuoden puolella, niin voidaan kyllä todeta järjestäjän olevan ajoissa liikkeellä. Hyvä niin.

Joulukuun puolivälissä Sastamalan Ellivuoreen kokoontuivat Autoglym Rallin pääyhteistyökumppanit, median edustajat sekä muutama kutsuttu rallikuski kuulemaan tulevan kesän kilpailusta. Samalla kaikki tahot saivat kuulla alueen tarjoamista palveluista ja mahdollisuuksista. Oli oikein kiva huomata, että Ellivuoren puolesta meidän rallimme otetaan avosylin vastaan.

Kilpailu ajetaan keskellä Suomen kesää eli 14.-15. heinäkuuta. Rallin keskuspaikkana toimii siis Ellivuo-ri, jossa sijaitsevat myös keskitetty huolto ja maalintulo.
Autoglym Rallin reitti keräsi kiitosta jo kesällä 2016, mutta nyt reittitiimi on tehnyt töitä sen eteen, että kilpailu soveltuisi entistäkin paremmin testaustarkoituksiin. Reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, eli neljä EK:ta ajetaan kahteen kertaan, yhteispituudeltaan yli 110 EK-kilometriä.

Olemme myös markkinoineet kilpailua eri tehdastalleille ja kansainvälisille kuskeille. Tätä työtä jatketaan helmikuussa Ruotsin MM-rallissa.

Yksityisteiden tienkäyttösopimukset allekirjoitettu

Autoglym Rallin 2017 toimenpiteet etenevät hyvää vauhtia eteenpäin. Lauantaina 19.11. 2016 reittitiimi oli vauhdissa Ellivuoressa  ja pääsi sopimuksiin tiehoitokuntien kanssa. Erikoiskokeita rallisamme on kahdeksan.

Tilaisuudessa sovittiin asiat  ja allekirjoitettiin yksityisteiden kanssa tienkäyttösopimukset. Lisäksi sovittiin kahden erikoiskokeen osalta lipunmyynnistä ja muusta myyntitoiminnasta.

Olemme saaneeet hyvän vastaanoton alueeelta jonne  rallimme vuonna 2017 menee. Myös yritykset ovat suhtautuneet kilpailuumme myönteisesti ja jatkoa seuraa 14.12.2016 jolloin teemme yritysten kanssa  yhteistyösopimukset.

SAMSUNG CSC

Autoglym Ralli 80-luvun teemalla
Timo Salonen mukana Autoglym Rallissa.

timo_2

Follow by Email
Facebook
YOUTUBE