Timo Salonen ajaa näytösajon Autoglym Rallissa

Timo Salosen vakuuttavalla tyylillä vuonna 1985 saavuttamaa rallin maailmanmestaruutta kelpaa muistella myös Suomi 100 -hengessä. Mestari on lupautunut tulla ajamaan tulevan kesän Autoglym Ralliin näytösajon, mutta kalusto ei ole vielä varmistunut.

Salonen ajaa ennen nolla-autoja ja varsinaisia kilpailijoita rallin niin sanotulla yleisöerikoiskokeella eli EK2/5:lla. Kyseessä on aivan kunnon metsäpikis, jonka maalipäähän järjestetään ohjelmaa ja nähtävää yleisölle.

Erikoiskokeiden 2 ja 5 jälkeen Timo Salonen saapuu yleisön eteen haastateltavaksi. Tämän lisäksi Salosen pääsee näkemään Ellivuoren lähtöpaikalla ja huoltopaikalla.

Rennosta olemuksestaan ja letkeistä jutuistaan tunnettu mestarikuljettaja lopetti aktiiviuransa 1990-luvun alkupuolella, mutta veri vetää kilpa-auton rattiin edelleen.

– Ajan edelleen pari näytöskilpailua vuosittain. Viime vuosina ne kisat ovat sijoittuneet Saksaan, Ranskaan ja Italiaan, mutta kiva on kesällä päästä sipaisemaan Suomen sorallakin. Kuuleman mukaan Autoglym Rallin tieosuus on vanha Suurajo-pätkä ja vieläpä minun voittovuodeltani, Salonen tunnelmoi.

Toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Timo Salonen oli Lahdessa Classic Motorshow -messuilla Autoglymin osastolla vieraana ja haastateltavana. Tämä tilaisuus veti sankoin joukoin väkeä paikalle.

Autoglym-rallissa on teemana 80-luku ja mukana mm. Timo Salonen
Follow by Email
Facebook
YOUTUBE