Lauantaina ajettu Autoglym Ralli oli tamperelaisen autourheiluseura PR-Racingin 40-vuotisjuhlakisa, jossa mukana oli yhteensä 116 kilpailijaparia. Listalta löytyi ensimmäisen PR-Racingin järjestämän rallikilpailun voittaja Sakari Vierimaa ja myös viimeisimmän kisan ykkönen Lauri Joona.

Sama tuttu kaksikko oli mukana voittokamppailussa tälläkin kertaa ja heidän lisäksi erikoiskokeiden kärkisijoille ylsivät myös Juuso Metsälä, Jaakko Lavio ja Juho Koski-Lammi.

Alussa kisaa johtanut Metsälä keskeytti EK3:lla ulosajoon ja Koski-Lammi kaatoi rajusti EK5:lla. Sen seurauksena viides erikoiskoe keskeytettiin, eikä sitä enää ambulanssitauon jälkeen jatkettu.

Vain ralliletkassa ensimmäisenä ajaneet nelivetoisten autojen kuskit ehtivät suorittaa EK5:n. Kyseisen EK:n tuloksia ei kuitenkaan mitätöity, eikä muille annettu laskennallista aikaa. Niinpä kokonaiskilpailun tulokset heittivät häränpyllyä.

Kansallisissa kisoissa kilpaillaan toki vain luokkapalkinnoista, mutta vastaisuudessa samanlaista tilannetta ei pitäisi päästää syntymään.

Tulokset kun arkistoidaan myös yleiskilpailun osalta ja niitä suuri yleisö kuitenkin tutkii. Nelikoissa luokkavoittoihin ajaneet Jaakko Lavio, Saku Vierimaa ja ruotsalainen Fredrik Grahn löytyvät yleiskisasta sijoilta 76-78.

Rallin voittoon ajoi hallitseva SM3-luokan mestari Lauri Joona, joka oli toista Ford-kuskia Benjamin Korholaa 22,9 sekuntia nopeampi.

– Testimielellä oltiin liikkeellä, että tuntuma olisi mahdollisimman hyvä Viron MM-rallia varten. Kolmospätkällä huomasin, että nelikoiden puhdistamassa urassa pystyin kellottomaan myös pohja-ajan, Joona totesi.

Niko Patajoki oli Peugeotilla kisan kolmas (+37,7) ennen nopeinta ruotsalaisvierasta Victor Karlssonia, joka ajoi Toyota Corollalla.

PR-Racingin kuskit saavuttivat kotikisasta loistavaa menestystä. Vasta 16-vuotias Konsta Saarinen hallitsi nuotista ajettua V1600-luokkaa Ford Fiestalla.

Seppo Raittila voitti luokkansa ja oli Toyota Corollalla toiseksi nopein Historic-kilpailija. Hannu ja Minna Ruusiala voittivat luokan 15 tutulla Citroenillaan.

Junioreissa Juuso ja Jonna Karukka voittivat F-ryhmän isomman luokan kesällä valmistuneella Bemarillaan. Myös V1600-luokan voitto saatiin järjestävän seuran kilpailijoille, kun ykköseksi Golfilla ajoivat Aleksi ja Petri Savikko.

Nuorten luokan voittoon ajoi SM-sarjaa johtava Tuukka Kauppinen, jonka kartanlukijana toimi PR-Racingin Sami Saari. Kuvat: Janne Kähkönen