Kuluvan kesän lämpimin päivä helli rallikatsojia Sastamalassa lauantaina, kun PR-Racingin järjestämä Autoglym Ralli ajettiin Ellivuoren ympäristössä. Rallin yleiskilpailun voittoon ajoi odotetusti rallin MM-sarjan pistekakkonen, Hyundain Thierry Neuville. Suomalaisittain päivä oli hieman mollivoittoinen, kun R5-luokassa voitosta taistelleet Jari Huttunen ja Juuso Nordgren joutuivat keskeyttämään ulosajoihin.

Autoglym Rallin ehdoton ykköstähti oli belgialainen Thierry Neuville, joka yhdessä Hyundai-tallin kanssa haki kilpailusta sopivia säätöjä kahden viikon päästä ajettavaan Suomen MM-ralliin. Neuville ajoi odotetusti rallin yleiskilpailun voittoon ja talli sai runsaasti tärkeitä testikilometrejä, joten päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut.

– Mukava päivä, kaikki sujui hyvin ja tämä oli oikein hyvää valmistautumista Suomen MM-rallia varten. Sain myös tärkeää lisäkokemusta uudella autolla ajamisesta nopeilla suomalaisilta teiltä, joten olen erittäin tyytyväinen, Neuville kommentoi rallin jälkeen.

R5-luokassa edellisessä MM-osakilpailussa Puolassa luokkavoittoa juhlinut Ole Christian Veiby sai lauantaina erinomaisen vastuksen suomalaisnuorukaisilta, Juuso Nordgrenilta, sekä urallaan ensimmäistä kertaa nelivetoisella kalustolla kilpailleelta Jari Huttuselta. Kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen norjalaisen johtomarginaali Huttuseen nähden oli 3,1 sekuntia, mutta kaksintaistelu päättyi seuraavalla, rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Huttunen ajoi ulos ja joutui keskeyttämään.

Veibyn ja Huttusen ulosajon jälkeen luokassa toiseksi nousseen Nordgrenin välinen ero ennen viimeistä erikoiskoetta oli 14,4 sekuntia. Veiby päätti rallin pohja-aikaan, mutta Nordgren menetti kakkossijansa ulosajoon. Veibyn jälkeen toiseksi R5-luokassa ajoi lopulta Hiroki Arai ja kolmas oli Takamoto Katsuta.

Veiby harmitteli rallin jälkeen, että suomalaisduo Huttunen – Nordgren joutui keskeyttämään.

– Olen pahoillani heidän puolestaan. Oli mukavaa taistella voitosta ja nautin siitä todella paljon. On selvää, että he ovat todella nopeita näillä teillä. Tein parhaani ja jouduin pistämään aivan kaiken peliin. Kaiken kaikkiaan hyvä päivä ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että löysimme autoon hyvät säädöt Suomen MM-rallia varten, Veiby suunnitteli.

Junioreiden ykkönen oli tämän vuoden Suomen MM-rallin Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja Emil Lindholm.

– Aika huima päivä. En varmaan koskaan ole elämässäni ajanut näin vaativilla teillä. Tietysti hieno fillis olla maalissa ja vielä ykkössijalla. Ei voisi paremmin olla. Seuraavaksi Jyväskylään. Teiden puolesta suurin haaste oli täällä, mutta tietysti Jyväskylässä pitää ajaa kolme päivää kovaa vastusta vastaan. Tulee mielenkiintoista, Lindholm hymyili.

R4-luokassa Antti Selivaara oli yksi päivän ylivoimaisimmista luokkavoittajista.

– Hieno päivä ja upeat tiet. Nuotillisesti kokeiltiin vähän uusia juttuja ja tien käyttöä vähän paremmaksi. Toimi ainakin omasta mielestä ihan hyvin. Tietysti vertailupohjaa ei nyt ollut, mutta tyytyväinen olen. Tästä kohti syksyä ja SM-sarjan osakilpailuja, Selivaara katsoi kohti syyskuussa ajettavia Uudenkaupungin ja Tampereen SM-ralleja.

Mikko Hirvonen kilpaili tänä vuonna toista kertaa legendaarisella Ford Escortillaan Historic-luokassa ja toukokuisen Keravan kilpailun tavoin myös nyt tuloksena oli ylivoimainen voitto.

– Oli erittäin hieno päivä ja meillä oli Jarmon (Lehtinen, kartanlukija) kanssa todella hauskaa. Loistava reitti ja kaikki järjestelyt toimivat oikein hyvin. Tällaisia ralleja pitäisi olla lisää. Aina tietysti on paikkoja missä voisi mennä vielä kovempaa, mutta eihän tässä tietysti enää mitään uraa ole tarkoitus rakentaa. Iltapäivällä nautti vieläkin enemmän, kun alkoi ajo osumaan kohdalleen ja sai autosta enemmän irti, Hirvonen kertasi päiväänsä.

Jarmo Lehtinen ja Mikko Hirvonen maalissa. Kuvaaja: Pertti Flinck

Thierry Neuville odotetusti Autoglym Rallin voittoon
Follow by Email
Facebook
YOUTUBE