Rallisprint

 Rallisprint on yksi autourheilun kansallisista peruslajeista, ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea rallin jännitys lyhyemmillä radoilla.

Rallisprint-kilpailuja järjestetään kauden aikana noin 30 eri puolilla Suomea, ja ne ajetaan monipuolisilla alustoilla: lumella, soralla ja asfaltilla.

PR-Racing ry

Rallisprint – lyhyet ja intensiiviset radat

Rallisprint-radat muistuttavat paljon rallin erikoiskokeita, mutta niiden pituus on lyhyempi, yleensä 2000–5000 metriä. Tämä tekee lajista nopeatempoisen ja erittäin jännittävän sekä kuljettajille että katsojille.

Kilpailu etenee siten, että kuljettaja ajaa saman reitin kaksi tai kolme kertaa, ja hänen paras aikansa on lopullinen tulos.

Joissakin kilpailuissa kierrosten ajat lasketaan yhteen, ja voittaja on pienimmän yhteisajan saavuttanut kuljettaja.

Monipuoliset luokat ja kilpailukalusto

Rallisprintin SM-sarja käsittää kuusi osakilpailua, jotka kilpaillaan eri alustoilla: lumella, asfaltilla ja soralla.

Näiden kilpailujen tarkemmat tiedot löytyvät sarjan omilta nettisivuilta.

Lisäksi erittäin suosittu Aurora Sprint Asfalttirallisprint -sarja keskittyy puhtaasti asfalttiradoilla ajettaviin kilpailuihin, tarjoten tiukkoja ja nopeatempoisia haasteita asfalttikuljettajille.

SM-sarja ja asfalttirallisprint

Rallisprintissä kuljettajat jaetaan kokemuksen ja taidon perusteella junioreihin ja yleisen luokan kuljettajiin.

Lisäksi ajetaan nuorten luokkaa. Joissakin luokissa, joissa käytetään rallisääntöjen mukaisia autoja, voidaan käyttää myös II-ohjaajaa ja nuotteja.

Kilpailukalusto vaihtelee huipputason uusista ralliautoista ja tehokkaista turboautoista harrastajien vanhempiin ja edullisempiin ajoneuvoihin.

Tilaa uutiskirjeemme

(Emme jaa yhteystietoja kenellekkään, käytämme vain omien uutiskirjeiden lähetykseen)